Referenser


Vill du lämna en referens? Skicka den då till min mail, info@horseharmony.se
- Tack snälla!

 

Mikaela har en fantastisk känsla med hästar och hon har fått mig att bli en bättre ryttare och hästmänniska. Hon känner av och förstår både mig och min hästs behov och anpassar träningen efter detta för att vi ska uppnå bra resultat. En röd tråd i träningen har varit att bygga upp ömsesidig tillit och respekt mellan mig och Walle vilket även medfört att samvaron med min häst blivit både roligare och säkrare! Mikaela har även fått mig att förstå att problem och begränsningar ofta beror på oss själva och att vi genom vårt sätt att hantera och vara tillsammans med hästen har mycket stor betydelse och påverkar vår relation väldigt mycket. Jag har lärt mig av Mikaela att det med små medel går att få "hästen med sig" och min önskan har alltid varit att kunna vara så mjuk och lätt som möjligt med hjälperna, både i ridningen och i hanteringen - delvis beroende på en skada i nacken men även för att känslan av en avspänd, positiv och villig häst som gärna gör det jag ber honom om är obeskrivligt tillfredställande!
- Carina Jansson med Walnuss
 

Mikaela är mycket lyhörd och arbetar både med ryttaren och hästen så att dessa två blir ett. Detta görs både från marken och hästryggen. Mikaela ser vad som passar att göra och det känns som att hon kan "prata med hästen". Hon är helt fantastisk med att se vad vi behöver träna på och hon ser alltid det där lilla extra som man själv inte ser. Mikaela använder aldrig våld utan har ett mjukt handlag samtidigt som hon är hon bestämd men på ett vänligt sätt. Hon anpassar alltid lektionerna efter min och hästens dagsform vilket är väldigt skönt, detta gör att både jag och Bianca alltid känner oss nöjda och glada både under och efter lektionen.
Jag rekommenderar henne varmt! Jag är så lycklig över att hon är min tränare och jag tränar för henne varje vecka. Tack vare henne går jag och min häst framåt för varje lektion och vi får ett så fint samspel!

- Madeleine Järvstråt med Bianca
 

Att se och tolka hästens signaler trots all min råvilja som ägare och ryttare är svårt. Mikaela har känslan, det lilla extra, vilket inte jag har trots att jag är såkallad född på hästryggen. Mikaela förklarar och illustrerar pedagogiskt hur jag ska gå tillväga. Alla tips och övningar vi fått har haft god inverkan och hjälp för kommunikationen mellan mig och min häst. De hästar jag sett Mikaela hantera har det funnits ett gott samspel mellan trots hästarnas olikheter. Allt sker helt utan våld och med metoder som känns helt rätt. Det finns ett långsiktigt och bärande tänk som jag märkt verkligen fungerar.
- Hanna Johansson med Isolde

När jag köpte min ponny Lyxen kunde det ta upp till en och en halvtimme att få in honom i transporten. Vi fick lyfta in honom, hov efter hov. 
Mikaela har hjälpt oss att förstå hur Lyxen tänker och hur vi ska göra. 
Sakta men säker i hans takt kunde vi träna och nu tar det ungefär 3 minuter att lasta och åka iväg. 
Det bästa med Mikaela är att hon har inte bara gjort så Lyxen går in i transporten, utan så att han verkligen vill in i transporten.
Idag lastade vi och åkte iväg på vår första tävling på bortaplan. Det var inga problem alls med transporten och det gick jättebra. Jag rekommenderar verkligen Mikaela till alla som har något problem eller som bara vill få ett starkare band med sin häst. Vi har även tränat massor med trix och gjort kommunikations övningar så jag känner verkligen att Lyxen litar mer på mig nu. Han vågar gå fram till saker som han tidigare varit rädd för, tex. vattenmattan. Tack snälla Mikaela!
- Tilda Kullander med Lyxen


Mikaela Jansson är pedagogisk i sina förklaringar och anpassar träningstillfälle efter ekipage. Jag bokade henne efter att min ponny hade råkat ut för en transportolycka och vi båda blev osäkra. Mikaela är noga med att inte stressa och tar det i den takt som behövs. Genom analysering av mitt eget kroppsspråk och hjälpande övningar fick jag och ponnyn styrkan att testa egna vingar. Det är hennes förtjänst att jag gått från en traumatiserad individ till en ponny som går att skicka in i transporten. Det stora orosmomentet kom att bli en vardagsgrej till slut.
Jag är minst sagt nöjd!

- Agnes Rulander med Saga
 

Våran häst kom ohanterad till Sverige i år. Hon fick inte den lättaste starten på tamhästlivet och därför var hon svår att fånga och ens komma i närheten. Väldigt osäker häst. Vi kontaktade då Mikalea som kom och hjälpte oss. Hon visade lite hur hon skulle jobba med förtroendet samt gav värdefulla tips och råd. Vi jobbade med det fram till Mikaelas nästa besök, 2 veckor senare. Och då kunde vi sätta på grimskaftet och leda henne i hagen. Nu har det gått åter 2 veckor och det är inga problem att hämta hästen i hagen. 
Mikaela är väldigt lugn och har sunt hästtänk. Hon ser alltid till hästens bästa och har förståelse för hästens beteende och hittar lösningar på problemen. 
Hon brinner verkligen för det hon gör och det märks! 
Vi kommer definitivt vända oss till henne fler gånger under hästens fortsatta utbildning.

- Cilla, Johanna och Sally.
 

Mikaela har en fantastisk förmåga att kommunicera med hästar. Min häst har vuxit mycket i sig själv under de månader som vi hittills har hunnit träna för Mikaela och man märker verkligen hur träningen gör nytta både psykiskt och fysiskt för hästen. Jag och min häst har fått ett ännu starkare band till varandra tack vare Mikaela och efter varje lektion går man därifrån glad och min häst visar tydligt hur nöjd och belåten han är efteråt. 
- Karin Tell med Prinsen
 

Jag tror faktiskt inte att jag och Disa hade kommit såhär nära varandra utan den hjälp vi hittills fått av Mikaela! Jag har ärligt varit rädd för att hantera denna häst så många gånger. Men redan nu efter bara 2 lektioner så känner jag att vi verkligen kommit varandra nära och faktiskt blivit bästa vänner, jag och Disa. Vi har en del kvar att träna på jag och D men med Mikaelas hjälp kommer det inte att bli svårt. Tack Mikaela för det fantastiska jobb du gör med alla människor och hästar du träffar. Du är otroligt duktig, glöm aldrig det! 
- Malin Holm med Disa
 

Mikaela var precis den jag letade efter när jag sökte tränare till mig och min nordis dam. 
Hon är lugn, trygg och instruerar på ett tydligt sätt, hennes mjuka hand och positiva sätt att träna hästar är precis det jag eftersträvar. Jag har aldrig känt mig "dum" trots att jag är "nybörjare" i det mesta som handlar om häst, Mikaela har snarare lyft mig!
Ärla och jag hade inte varit där vi är i dag utan Mikaela, du är guld värld!!

- Linda Larsen med Ärla

 

Lämnade vår islandshäst på inridning hos Mikaela i 9 veckor. Framförallt var det så otroligt skönt att lämna vår tjej och känna oss 110% säkra på att Mikaela förvaltar och ser efter henne på bästa sätt! Mycket nöjda över det jobb hon gjorde med henne, Litfrid svarar fint på små hjälper, rids bettlöst och känns positiv till arbete.
- Minna med Litfrid 

 

Jag började träna för Mikaela i och med att jag och min häst hade problem med lastningen. Genom lung och sansad träning både för häst och matte så går det idag att lasta hästen. En stor fördel med Mikaelas lektioner är att man inte bara får hjälp med sitt problem utan vi har även lärt oss olika kommunikationsövningar som vi kan använda i andra sammanhang, exempelvis under promenader. Mikaela är även duktig på att avbryta träningen när det börjar bli för mycket för häst och matte att ta in vilket gör att man blir mer motiverad att lära sig. Vi kommer fortsätta att träna för Mikaela nu fast med fokus på trickträning och frihetsdressyr istället! 
- Hanna Svenvik med Randi 
 

Mikaela är helt fantastiskt med hästar! Hon är lugn, kärleksfull, konsekvent och tillitsfull när hon ska skapa en funktionell och trygg relation med hästarna.
Man bör ha i bakhuvudet att det faktiskt är 500 kg:s flockdjur och oftast de ohanterade/ utåtagerande/oförstådda hästarna som Mikaela tränar! Hon är verkligen duktig på att bibehålla sitt lugn och motivation, hon överför inte någon slags negativ energi på hästen. Jag tror de är nyckeln till att hon alltid kan lugna hästarna när de stressar upp sig och då ändra sitt fokus till henne istället och vad hon ber om! Det har hänt i några fall för min del där jag inte lyckats hålla koll på hur jag ska göra när min häst vill slita sig (hon är väldigt flockbunden).
Då har Mikaela tagit över och direkt kunnat inleda med några enkla kommunikations övningar för att bryta hästens förvirring..
Första gången Jag fick hjälp av Mikaela med min något ohanterade unghäst var när jag skulle få hem henne från uppfödaren. Hon hade aldrig blivit tränad att stå i eller åka transport innan. Med mycket förtroendeskapande, motivation, tid och tålamod fick vi hästen att inse att det inte var otäckt att stå i och åka transport. Efter 3 timmar med förberedande träning och sedan lastträning var hästen lastad och stod så lugnt och bekymmersfritt och tuggade på sitt hö på väg hem. 

Hon har även efter det hjälpt mig och hästen att kommunicera på ett välfungerande sätt, vilket gjort att hästen känner sig trygg med mig samt lättare kan tolka de signaler jag sänder ut då jag vet hur jag ska använda dem på rätt sätt. Vid markarbete, inlärning och miljöanpassning har det gett oss mycket redskap att arbeta med vilket gjort mig lugnare och utökat mitt säkerhetstänk!
Min häst överrumplade mig ofta med frambogen och då visade Mikaela mig hur jag vänligt men bestämt visar hästen att hon inte ska bestämma vart jag hamnar. Att överföra energi och tryck i rätt läge för att sedan omedelbart uppta fokus med beröm är a och o.

Hästen har även haft svårt att lyssna på mig när det är andra hästar runtomkring, som sagt, flockbunden. Men nu har jag fått verktyg för hur jag får hästen mer fokuserad på mig istället och hur jag kan avleda hennes stimuli distraherade sinnesstämning, samt vad för signaler och energi jag sänder ut och vart jag ska placera mig för att få bäst koll/kontroll på kroppsspråk/agerande.

- Josephine Ramde med Unique
 

Det började med att min nya häst blev totalt utdömd efter en hältutredning. Allt blev upponer och kaos, han var min skatt men borde aldrig klarat en besiktning. I vilket fall blev han kvar, vilket jag är glad över idag!
Efter hela den resan blev stallet inte en glädjepunkt utan bara ett måste. Disse gick i hagen för o se om han kunde hålla som sällskapshäst. Efter ett års vila kollade vi upp honom o han var väldigt fin, glad, framåt och välmående. Mitt beslut blev att han blir kvar tills den dagen han inte mår bra.
Jag började tänka om och letade efter nån slags tränare som kanske kunde lära mig lite trick o sånt. Var inte alls insatt i det tänket. Folk rekommenderade Mikaela på mina förfrågningar på Facebook. 
Jag sökte upp henne och bokade sedan en lektionstid.
Mikaela kom ut och gav intrycket av att vara en väldigt lugn och klok tjej. Hennes utstrålning går hem hos djuren och hon är oerhört trevlig och förtroendeingivande!
Efter EN lektion med Mikaela där hon lärde ut basic i hanteringsövningar samt ett annat tänk i hur man är som hästens människa så står nu jag och Disse oerhört mycket närmare varandra. Jag lyckades lösa våra lastningsproblem, Disse fick alltid panik i transporten och det kunde slutat väldigt illa. Vi har lärt oss en hel del trick, han löslongeras samt att han allt som oftast bara tränas från mark med en halsring. 
Jag har efter lektionerna fått råd och stöttning online av Mikaela varje gång jag blivit osäker eller har frågor och funderingar, intrycken är ofta många och det är bra att kunna ställa frågor under vägens gång. 
Mikaela gav mig glädjen tillbaka, och en mycket gladare häst. Det blev en vändpunkt. JAG började hantera Disse på ett annat sätt, JAG började fundera på MITT beteende mot Disse samt att JAG insåg att dom felen som blivit var pga MIG. Efter den insikten rullade allt på mycket smidigt. 

Nu har jag även skaffat en häst till, ett outbildat Friesersto vid namn Khira. Än sålänge har Mikaela varit ute och hjälpt oss att få en bra grund. Min plan är att ha hennes stöd och utbildning under all hantering och senare även vid inridningen. Det känns oerhört spännande att få hjälp att forma sin egen häst från grunden. 
Jag har fullt förtroende för Mikaela gällande detta vilket gör att jag inte är så nervös även om jag själv aldrig gjort detta innan.

- Pernilla Lager med Disse och Khira
 


Jag har haft problem med att få in mitt envisa sto i transporten. Hon var inte rädd eller stressad, utan bara frös fast med framhovarna på lämmen och vägrade gå längre. Tog då kontakt med Mikaela som först kom ut och visade lite övningar att jobba med från marken för att få hästen att fokusera och lita på mig. Jag jobbade vidare med övningarna och sen kom hon tillbaka en vecka senare för lastträning. Jag gillar Mikaelas metod vid lastning som går ut på att hästen ska gå in och lasta sig själv och jag ska stå kvar utanför. Det är perfekt då man eventuellt åker iväg själv.
I 1 1/2 timma höll Mikaela på till min häst tillslut kände att transporten var riktigt trevlig.
Nu går hon in helt själv utan problem och det glädjer mig att det finns människor som Mikaela som genom engagemang och tålamod vill hjälpa andra.

- Helena Uppgren med Burberry

Mikaela Jansson
Linköping, Östergötland
073-539 36 86
info@horseharmony.se

Bankgiro: 5094-7431
Företagswish: 123 611 19 42
Innehar F-skattsedel & ansvarsförsäkring