logga hemsidan-
loading...

Lastning

Lastträning (45-60 min)
Vardag - 600 :-
Kväll (efter 18:00) - 650:-
Helg - 700:-

Avbokning
Avbokning skall ske senast 24 timmar före bokad tid, annars debiteras hela lektionskostnaden.

Vill du ha en häst som älskar att stå inne i transporten och frivilligt går in helt själv?

Jag har hjälpt många olika ekipage med lastning och det sker alltid helt utan tvång. Mitt mål är att hästen själv ska ha viljan och suget in i transporten. Ingen stress eller press utan små steg och mycket beröm för att bygga upp en motivation, nyfikenhet och trygghet/stolthet i hästen!

Transporten ska vara något som hästen ser positivt på och känner sig trygg i då det är en väldigt onaturlig situation för den att utsättas för. Därför är det extra viktigt att man är noga med hur man presenterar och lägger upp lastningen för hästarna.

Det är väldigt olika från häst till häst hur lång tid det tar innan den känner sig helt nöjd och trygg inne i transporten. Jag ser till varje individ och anpassar träningen helt efter vad just ni behöver för att lyckas!

Har du en häst som är väldigt klaustrofobisk, bakskygg, rädd om hovarna, omotiverad eller annat så kan man behöva ta tag i detta först innan man ger sig på själva transporten. Jag vill hjälpa hästen att växa och känna sig trygg hela vägen. Så har den spärrar mentalt redan i vardagen som försvårar det för den, vill jag att man hjälper hästen med detta först. 
Kanske har du själv någon spärr mentalt som försvårar det för er i lastningen som du behöver jobba med?

Första gången vi ses använder vi oss inte av någon transport alls, utan vi går igenom lite grunder i kroppsspråket och kommunikationen emellan er. Gör lite olika övningar för att kolla av och förbereda hästen inför transporten så vi ser om det finns något specfikt vi behöver hjälpa dig eller hästen med innan vi går vidare. Gör man på detta sätt blir inte själva lastningen och transporten alls en lika stor grej för er. Då är ni båda mentalt förberedda och har fått jobba igenom det som var ett hinder i lastningen innan - utan transporten.

När ni båda känns redo går vi sedan vidare med själva transportträningen. Inget slit eller drag i grimman, inget tvång.
Ju mer tid du ger din häst att utforska och tänka igenom situationen i lugn och ro, desto snabbare går det! Du ska bara
vara ett positivt stöd vid sidan om som berömmer och bjuder på godsaker när den är på rätt väg - in i transporten. 

Först därefter är det möjligt att få hästen positiv och trygg till att stå kvar även när bommen och lemmen ska stängas.
Det här är det vanligaste problemet jag stöter på när det kommer till lastning och det viktigaste att få att fungera, annars
står man bokstavligt talat kvar på gårdsplanen!

Man får ha en långsiktig plan om man vill få ett hållbart resultat.
 

Mikaela Jansson är pedagogisk i sina förklaringar och anpassar träningstillfälle efter ekipage. Jag bokade henne efter att min ponny hade råkat ut för en transportolycka och vi båda blev osäkra. Mikaela är noga med att inte stressa och tar det i den takt som behövs. Genom analysering av mitt eget kroppsspråk och hjälpande övningar fick jag och ponnyn styrkan att testa egna vingar. Det är hennes förtjänst att jag gått från en traumatiserad individ till en ponny som går att skicka in i transporten. Det stora orosmomentet kom att bli en vardagsgrej till slut.
Jag är minst sagt nöjd!

- Agnes Rulander med Saga
 

Jag har haft problem med att få in mitt envisa sto i transporten. Hon var inte rädd eller stressad, utan bara frös fast med framhovarna på lämmen och vägrade gå längre. Tog då kontakt med Mikaela som först kom ut och visade lite övningar att jobba med från marken för att få hästen att fokusera och lita på mig. Jag jobbade vidare med övningarna och sen kom hon tillbaka en vecka senare för lastträning. Jag gillar Mikaelas metod vid lastning som går ut på att hästen ska gå in och lasta sig själv och jag ska stå kvar utanför. Det är perfekt då man eventuellt åker iväg själv.
Nu går hon in helt själv utan problem och det glädjer mig att det finns människor som Mikaela som genom engagemang och tålamod vill hjälpa andra.
- Helena Uppgren med Burberry

När jag köpte min ponny Lyxen kunde det ta upp till en och en halvtimme att få in honom i transporten. Vi fick lyfta in honom, hov efter hov. 
Mikaela har hjälpt oss att förstå hur Lyxen tänker och hur vi ska göra. 
Sakta men säker i hans takt kunde vi träna och nu tar det ungefär 3 minuter att lasta och åka iväg.
Det bästa med Mikaela är att hon har inte bara gjort så Lyxen går in i transporten, utan så att han verkligen vill in i transporten.
Idag lastade vi och åkte iväg på vår första tävling på bortaplan. Det var inga problem alls med transporten och det gick jättebra. Jag rekommenderar verkligen Mikaela till alla som har något problem eller som bara vill få ett starkare band med sin häst. Vi har även tränat massor med trix och gjort kommunikations övningar så jag känner verkligen att Lyxen litar mer på mig nu. Han vågar gå fram till saker som han tidigare varit rädd för, tex. vattenmattan. Tack snälla Mikaela!
- Tilda Kullander med Lyxen

Mikaela Jansson
Linköping, Östergötland
073 - 539 36 86
info@horseharmony.se

Bankgiro: 5094-7431
Företagswish: 123 611 19 42 
Innehar F-skattsedel & ansvarsförsäkring