logga hemsidan-
loading...

Privatlektion

Jag anpassar både lektioner och kurser efter önskemål och behov.
Oavsett om du är intresserad av kommunikation med eller utan utrustning - uppsuttet eller från marken,
trickträning, ridning, klickerträning, lastning eller annan problemlösning, så är du välkommen att höra av dig till mig.


Mitt fokus ligger alltid på att förmedla en förståelse mellan dig och din häst, vilket medför glädje och harmoni i allt ni gör tillsammans.

Genom en ökad förståelse för din häst får ni en starkare relation och en tryggare samvaro. Du får lära dig hur din hästs psykologi och olika beteenden fungerar - hur den agerar, lär sig och tänker i olika situationer.
Jag lär dig också hur du på bästa sätt gör dig förstådd för din häst via ditt kroppsspråk, fokus och dina energier, helt utan dominans och hierarki tänk. All träning sker med mjuka, vänliga och inkännande metoder.

Jag jobbar alltid med hästens bästa i fokus och ser till att träningen blir rolig och positiv för er båda. Därför tränar och undervisar jag belöningsbaserat genom positiv förstärkning då det ger en häst som vågar tänka själv, prova nya saker och gissa sig fram till det du vill. Då finns det ingen rädsla eller smärta hos hästen utan bara nyfikenhet, vilja och glädje!

Jag brukar säga att jag jobbar 80% med människan och 20% med hästen när jag undervisar. Det är vi som måste hitta rätt i positioner, energi och hållning. Ha fokus på rätt saker, utstråla rätt känsla och hitta rätt timing för berömmet så vi kan förstärka det vi vill att hästen ska erbjuda.

All träning vi gör med våra hästar måste vara rolig, meningsfull och positiv. De ska vara delaktiga i träningen och inte känna att de jobbar för oss utan tillsammans med oss. Det är en stor skillnad mellan att se till att hästen gör det du ber om och att se till att hästen vill göra det du ber om. 

Det är även viktigt för mig att hästarna alltid får känna sig fria att vara precis den dem är. Att de får visa vad de tycker, tänker, känner och vill och att vi då lyssnar på dem. Då blir de tacksamma och ger så mycket tillbaka - lyssnar vi på dem så blir vi värda att lyssnas på.

Mikaela Jansson
Linköping, Östergötland
073 - 539 36 86
info@horseharmony.se

Bankgiro: 5094-7431
Företagswish: 123 611 19 42 
Innehar F-skattsedel & ansvarsförsäkring